Megrohanták az élelmiszerboltokat a magyar nyugdíjasok: nem sok maradt a nyugdíjprémiumból

Magyar Nemzet2021. november 14. 09:08

Csütörtökön utalták ki a nyugdíjakat, amely novemberben a nyugdíjprémiummal, -emeléssel együtt érkezett a bankszámlákra. Ennek már a hétvégén meglett a hatása.

Az országban többfelé várakozáson felül alakul a hét végi forgalom a bevásárlóközpontokban, az élelmiszerüzletekben és az iparcikkek kereskedőinél, néhol a karácsony előtt jellemző szinteket súrolta a szombati értékesítés – írja a Magyar Nemzet.

Már a péntek délutáni, tipikus családi bevásárlások is élénkültek országszerte, de szombaton napközben már szó szerint tömeg volt több, forgalmas bevásárlóközpontban. Az élelmiszerláncok parkolóiban vadászni kellett a szabad helyeket. Volt olyan üzlet is, ahol akkora forgalom volt, olyan sokan megfordultak napközben, mintha közvetlenül karácsony előtt lennénk

– mondta el Bubenkó Csaba, az Egyenlő.hu keresztényszociális szakszervezet elnöke a lapnak. Mint mondta, a kereskedelmi alkalmazottak arra számítanak, hogy az elkövetkező időszakban már naponta érezhető lesz a lendületesebb költekezés több áruterülete.

A szombati erős forgalomban jelentős szerepe lehet a nyugdíjasoknak járó visszamenőleges, 1,2 százalékos havi emelésnek, valamint a példátlanul magas összegű, 80 ezer forintos nyugdíjprémiumnak – közölte Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára. Emlékeztetett: a többlet támogatás folyamatosan érkezik a jogosultak bankszámláira, illetve sokaknál a postás csenget az elkövetkező napokban.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Ha tudni szeretnéd, mekkora összeg érkezett, érkezik a napokban, akkor használd a kalkulátorunkat:

Vámos György szerint az advent első hétvégéjétől a két ünnep közötti ajándékcserékig, majd az évzárásig, illetve az újév utáni áruházi leértékelések kezdetéig tagolható, hagyományosan többszörös fogyasztást kiszolgáló téli szezon mostani szakaszában az akciók is szinten tartják a többletköltekezést. A black friday kedvezményes online kampánnyal párhuzamosan a hagyományos üzletekben is már javában zajlanak a közkedvelt kuponos napok, a tömegeket vonzó akciók. 

Címkék:
vásárlás, nyugdij, élelmiszer, bolt, nyugdíjemelés, nyugdíjprémium,