Jó hírt kaptak a nyugdíjasok a rezsiutalványról: ennek nagyon fognak örülni

Pénzcentrum2019. szeptember 5. 16:02

Az NKM felkészült a földgáz- és villamosenergia-szolgáltatás kifizetéséhez felhasználható rezsiutalványok beváltására. A nyugdíjasoknak szóló rezsiutalványok postai kézbesítése megkezdődött, az NKM folyamatosan tájékoztatja az érdeklődőket. A társaság honlapján részletes tájékoztató olvasható.

A rezsiutalványok fél éven át beválthatók az ország több ezer postahivatalában, amennyiben csekket fizetnek be velük, átruházhatók, bármely magánszemély fizetheti velük villany- és gázszámláját összeghatár nélkül.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Íme, itt egy konkrét példa: kalkulátorunkban 1 millió forintos hitelösszeget és 60 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 20 252 forintos törlesztőrészlettel a Raiffeisen nyújtja (THM 8,97%), de nem sokkal marad el ettől a K&H 22 748 forintos törlesztőt (THM 13,79%) ígérő ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a Cetelem, az MKB, valamint a Budapest Bank konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Amennyiben az ügyfél nem csekken szokta fizetni számláit, vagy a rezsiutalvány névértékénél alacsonyabb összegű csekkje van, az NKM ügyfélszolgálatától telefonon, vagy e-mailben egyedi csekket kérhet pl. 9 ezer, vagy - nyugdíjas házaspár esetén összevontan - akár 18 ezer forintról. A csekk befizetésével az összeg az ügyfél szerződéses folyószámlájára kerül, és amíg el nem fogy, az NKM nem küld számára fizetendő számlát.

Az NKM kijelölt ügyfélszolgálati irodáin a rezsiutalványt elfogadják, ugyanakkor a rezsiutalvány és a számlaösszeg közötti különbözetet készpénzzel nem lehet kiegyenlíteni. Ilyen helyzetben célszerű inkább a készpénzforgalmat bonyolító postahivatalokban befizetni a csekkeket. A készpénzhelyettestő rezsiutalványok értéke kilencezer forint, amit három darab, háromezer forintos címletben kapnak meg a jogosultak. A rezsiutalványokat a Magyar Posta kézbesíti szeptember 30-ig, és azokat fél éven keresztül, 2020. március 31-ig lehet felhasználni.

Címkék:
pénz, gáz, nyugdij, számla, rezsi, áram, nyugdíjas, rezsiutalvány, postahivatalok,