Így használhatják fel a rezsiutalványt, akik átutalással fizetnek

Pénzcentrum2019. szeptember 2. 09:01

Másfél hete jelentették be, hogy a magyar gazdaság jó számai miatt az idei évben 9000 forint rezsiutalványt kapnak a nyugdíjasok szeptember 30-ig. Azóta több részlet derült ki a támogatással kapcsolatban: az utalvány postázásáróll és átruházásáról, most pedig a felhasználásról tudhatnak meg részleteket az érintettek.

 Az Azénpénzem.hu beszámolója szerint a nyugdíjasoknak, illetve nyugdíjszerű ellátásban részesülő személyeknek járó utalványt ha a szokásosan fizetendő csekk alacsonyabb összegű, mint a rezsiutalvány 3000 forintos névértéke, vagy nem csekkel rendezi ügyfelük a számlát, akkor az ügyfélszolgálatuktól kérhető egyedi értékű csekk. 

Ezt telefonon és emailban is meg lehet tenni (nem kell tehát személyesen bemenni). A csekkel befizetett pénz a fogyasztó folyószámlájára kerül, amíg el nem fogy nem küld a szolgáltató fizetendő számlát. A társasházi földgáz-gyűjtőszámlások esetében nem tudják elfogadni az utalványokat, ilyen esetekben azt tanácsolják, hogy a fogyasztók villanyszámláikat fizessék velük. Mivel az utalványok készpénz-helyettesítők nem névre szólók, az elveszett készpénzhez hasonlóan nem lehetséges a pótlásuk.

Címkék:
nyugdij, támogatás, megtakarítás, rezsiutalvány,