Nyugdíjasok, figyelem: ekkor jön a pluszpénz az államtól!

Pénzcentrum2018. október 9. 10:30

Idén is 2,5 millióan nyugdíjprémiumot, amelynek maximális összege 18 ezer forint - az erről szóló kormányrendelet hamarosan olvasható a Magyar Közlönyben. A kifizetések november közepén kezdődnek el.

Az intézkedést azzal indokolta a kabinet, hogy az idén jóval 4 százalék felett alakul a gazdasági növekedés. A nyugdíjprémiumot valamennyi nyugdíjszerű ellátásban részesülőnek kifizetik. A kormány 33 milliárd forintot biztosít a nyugdíjprémiumok kiutalására a tárca közlése szerint.

Minden nyugdíjas, akinek eléri a 80 ezer forintot a nyugdíja, az a maximális 18 ezer forintra számíthat - tehát az Emmi szerint maximális összeget kapják az átlagnyugdíjjal (130 ezer forint) rendelkezők is. A 80 ezer forint alatti nyugdíjnál a nyugdíjprémimum összege arányosan csökken, például akiknek 50 ezer forint a nyugdíjuk, azok 11 250 forintos nyugdíjprémiumot kapnak.

A pénzt a bankszámlával rendelkező ügyfelek november 12-én kapják meg, a postai kifizetések pedig november 15-én kezdődnek, a posta által előre meghatározott napokon.

Címkék:
nyugdij, nyugdíjasok, nyugdíjprémium, kifizetés,