Gulyás: lesz nyugdíjprémium, azt nem tudni, lesz-e Erzsébet utalvány

Pénzcentrum2018. szeptember 27. 12:02

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter Kormányinfót tartott csütörtökön. Szó volt a hajléktalanok ellátásáról, és kiderült az is, lesz-e nyugdíjprémium.


A kormány arról döntött, hogy 300 millió forintos plusz alapot hoz létre a hajléktalanok ellátására- írja a Portfolio, amelyélőben közvetítette a csütörtöki Kormányinfót. Az is kiderült, a bíróságokat szabályozó törvényt még idén elfogadják, a közigazgatási bíróságok  2020. január elsejétől kezdhetik meg működésüket. A közigazgatási bíróság központja Esztergomban lesz, az ország 8 városban pedig regionális törvényszékek kerülnek felállításra.

Gulyás újságírói kérdésre válaszolva elmondta, a szociális hozzájárulási adó 2 százalékkal csökken, a lakásáfa pedig az eredeti terveknek megfelelően csak jövő év végéig marad kedvezményes kulcsú.

A 2019-es nyugdíjemeléssel kapcsolatban Gulyás azt mondta,  a kormány álláspontja kis mértékben eltér az inflációs kérdésben a jegybankétól. Ha a kormánynak lesz igaza, akkor a nyugdíjemelés mértéke rendben lesz, ha nem, akkor ősszel kell kifizetni a kompenzációt. Az is kiderült, idén lesz nyugdíjprémium, és ahogy azt szeptember elején a Pénzcentrum megírta, nyugdíjkorrekcióra viszont nem számíthatnak idén ősszel az idősek. Az Erzsébet utalvánnyal kapcsolatban a miniszter közölte, arról a kormány mindig egyedileg dönt.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

Címkék:
nyugdij, adó, hajléktalanság, nyugdíjemelés, kormányinfo, nyugdíjkorrekció, közigazgatási bíróság, nyugdíjprémium 2019,