Meggondolatlanul öregszenek a magyarok: nem tesznek félre nyugdíjas éveikre

Világgazdaság2017. június 22. 10:00

A magyarok nagy részének nincs terve, miből él majd nyugdíjas korában, többségük abban bízik, a jövedelmet majd az állam biztosítja - írja a Világgazdaság.


Az Aegon nyugdíjfelkészültségről készített világméretű felméréséből kiderül, a magyarok nagy része bizonytalan a nyugdíjas éveivel kapcsolatban. A válaszadók 55 százaléka szerint a jövedelmet idős korukban az állam fogja biztosítani - írja a lap.

A 15 országban elkészített közvélemény-kutatás szerint a magyarok várják a legpesszimistábban, a legrosszabb egészségügyi állapotban, és a legkevesebb tartalékkal a nyugdíjas éveket. A lengyelek, és a japánok mellett a magyarok közül készítenek legkevesebben tervet arra, hogy miből fognak élni miután abbahagyták a munkát. Ráadásul a magyarok 71 százalékának nincs semmilyen vészhelyzeti terve arra, ha a nyugdíj előtt valamilyen oknál miatt elapadna rendszeres jövedelme.

Messze a legkevesebb, mindössze a megkérdezett magyarok 4 százaléka vélekedett úgy, hogy maximálisan felkészült a nyugdíjasévekre. Az Aegon vizsgálata szerint az egészségmegőrzés terén is utolsó a magyar: mindössze 34 százalék válaszolt úgy, hogy figyel az egészséges táplálkozásra, és csak 24 százalék mondta, hogy sportol rendszeresen.

Címkék:
nyugdij, felmérés, pénzügy, penzcentrum,