Minél előbb, annál több: hogy spóroljunk nyugdíjas éveinkre?

Pénzcentrum2015. november 19. 14:54

Minél előbb, annál több: az ismert közmondás kissé átalakítva kiválóan alkalmazható a nyugdíj-előtakarékosságra. Ezzel a témával foglalkozik jövő héten a Pénzcentrum.

Ha megtakarításról van szó, a célok kitűzése könnyen megy, a gyakorlati megvalósítás már picit nehezebben. Vannak, akik új lakásra gyűjtenek, vannak, akik gyerekeik jövőjére tesznek félre, és persze sokaknak az a legfontosabb, hogy nyugdíjas éveiket biztonságban tudják.

Ez utóbbi talán az egyik legfontosabb cél. Szakértők ugyanis egyetértenek abban, hogy a társadalom elöregedése miatt az állami nyugdíjak jelentősen csökkenhetnek a jövőben. Emiatt pedig elengedhetetlen, hogy mihamarabb elkezdjünk félretenni anyagi biztonságunk megőrzéséért.

A Pénzcentrum ezt a témát járja körül jövő héten. Feltesszük a kérdést, hogyan és miért érdemes már a lehető legkorábban elkezdeni a megtakarítást ahhoz, hogy biztos nyugdíjunk legyen. Megnézzük, mit érdemes tudni a hagyományos-, az egyszeri-, illetve a unit-linked nyugdíjbiztosításról.

Természetesen kitérünk az adókedvezményekre is: a nyugdíjcélú megtakarításoknál ez ugyanis fontos kérdés mostanában. És persze az év végéhez közeledve az adóoptimalizálásról is szót ejtünk, és mutatjuk a gyakorlati tudnivalókat is.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Természetesen olvasóink kérdéseit is várjuk a témában, szerda délig. Címünk: penzcentrum@penzcentrum.hu. A kérdéseket a Generali Biztosító szakértői válaszolják meg.

Címkék:
nyugdij, megtakarítás, nyugdíjbiztosítás,