Minimálbéres vagy? Ennyi nyugdíjra számíthatsz

Magyar Hírlap2015. szeptember 15. 08:34

Mintegy havi 50 ezer forint nyugdíjra számíthatnak azok a középkorú adózók, akik egész életükben minimálbérre voltak bejelentve vagy kényszervállalkozóként dolgoztak ekkora jövedelem mellett - írja az Aegon Magyarország felmérésre hivatkozva a Magyar Hírlap.

A felmérésből kiderül, hogy érdemes időben tervezni és rendszeresen félretenni a nyugdíjas évekre, hogy jelentős életszínvonalbeli romlás ne következzen be.

A második negyedévi jegybanki statisztikák azt mutatják, hogy Magyarországon jelenleg 1,77 millió tagja van az önkéntes magánnyugdíj pénztáraknak, a kezelt vagyon pedig 1053 milliárd forintot tesz ki.

Hiller Szabolcs, az Aegon Magyarország vezető tanácsadója a lapnak elmondta: nyugdíjra még a magasabb jövedelmi kategóriába tartozó ügyfelek is szívesen tesznek félre, mivel vonzó az állam által garantált húszszázalékos adójóváírás.

A nyugdíj célú megtakarítások mellett több egyéb lehetőség is van a spórolásra: a lakáscélú megtakarításoktól, a különféle befektetési lehetőségeken át a bankbetétekig és az állampapírokig.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Loading...

Címkék:
nyugdij, nyugdíjas, minimálbér, nyugdíjpénztár, nyugdíjbiztosítás,