Hivatalos: ennyivel emelkednek a nyugdíjak jövőre - heti összefoglaló

Pénzcentrum2014. december 21. 17:14

Nyugdíjak, vasárnapi zárva tartás, forintosítás a hét témái között. A teljes cikk elolvasásához kattints a címekre!

Hivatalos: ennyivel emelkednek a nyugdíjak jövőre
Néhány napja elfogadták a 2015-ös költségvetést: ez azt is jelenti, hivatalossá vált a jövő évi nyugdíjemelés mértéke.

6 nyomós érv, hogy miért ne váltsd ki a devizahiteledet
2015 elején elkezdődik a forintosítás folyamata, viszont sokakban felmerülhet, hogy kedvezőbb lenne piaci kamatozású hitellel kiváltani a devizahitelét még a forintosítás előtt, azok olcsósága miatt. Összeszedtük azokat az érveket, hogy miért nem éri meg most kiváltani a devizahitelünket.

Forintosítás: kiderültek a legfontosabb részletek
A devizahitelek elszámoltatása során az ügyfelekre, a bankokra és a Magyar Nemzeti Bankra (MNB) is feladatok hárulnak, ezek részleteit ismerhettük meg a Bankszövetség és az MNB sajtótájékoztatóján. Meddig kell jelentkezni a banknál az elszámoláshoz, és ki ellenőrzi, hogy nem ver át a bankom?

Eldőlt: zárva lesznek a boltok vasárnap

Elfogadták! Befellegzett a vasárnapi vásárlásnak

Vasárnapi boltzár: itt az Aldi üzenete a dolgozóknak

Ezt lépi a Spar a vasárnapi zárva tartás ellen

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Beismerték: elbocsátások jönnek a vasárnapi boltzár miatt

Ezzel tudják lenyúlni a pénzt a kártyádról az ATM-nél: tényleg ilyen egyszerű?
Érdekes felvétel járta be a napokban a magyar sajtót: a videón - amit a rendőrség tett közzé - egy olyan eszköz látszik, amit egy budapesti bankjegykiadó automatára szereltek, ezzel több tucat kártya adatait szerezték meg. A Pénzcentrum megnézte, mennyire gyakoriak az ilyen támadások, mutatjuk, hogy működnek pontosan az ilyen eszközök, és persze azt is elmondjuk, hogy lehet védekezni ellenük.

Fontos változás az iskolákban: nagyon sok gyereket érint
December 13. óta a boltokban új élelmiszercímkékkel találkozunk, amiken megtalálhatjuk többek között az allergén információkat is. De nem csak a csomagolt élelmiszereken kötelező ez az info, hanem az étlapokon és a sulimenzán is.

Háború dúl a könyvesboltokban: ki viszi el a balhét?
A hazai könyvpiacon az árbevétel 30-40 százaléka a karácsonyi szezonban képződik, ami azt jelenti, hogy minden évben van egy olyan cash-flow-fröccs a rendszerben, amivel az adósságokat ki lehet fizetni - vallja Starcz Ákos. A Libri-Shopline Nyrt. vezérigazgatójával többek között az idei karácsonyi szezon újdonságairól; a könyvpiac kihívásairól, megújításának lehetőségeiről; a szakma nagy túlélőiről; valamint a szegmensre ható állami szerepvállalásról beszélgettünk.

Címkék:
vásárlás, karrier, nyugdij, megtakarítás,