Nyugdíjbiztosítás: egyre többen terveznek vele

Pénzcentrum2014. július 14. 09:33

Hét hónapja él az a szabály, amely adókedvezménnyel támogatja az új nyugdíjbiztosítások kötését, s alig egy hete alakították át a biztosítók ilyen típusú termékeiket a Magyar Nemzeti Bank (MNB) ajánlásának megfelelően - írja a Népszabadság.

A biztosítótársaságok már látják az érdeklődés megnövekedését. Hét hónapja lehet az adókedvezménnyel támogatott nyugdíjbiztosítást kötni. Az első öt hónapban 23,3 ezer nyugdíjbiztosítást értékesítettek, a megkötött új szerződések száma az időszak végén 22,8 ezer volt. Például az Aegonnál háromezer ügyfél választott nyugdíjbiztosítási konstrukciót, s a társaság a termékek továbbfejlesztésétől is vár egy nagyobb lendületet.

Várhatóan az év végén fut majd fel igazán a nyugdíjbiztosítások forgalma, hiszen az év végi adótervezés és számolgatás eredményeként derülhet ki, van-e értelme rámenni az adókedvezményekre vagy sem. Általánosságban elmondható, hogy minél nagyobb a jövedelem és minél kevesebb a gyerek (illetve az igénybe vehető családi adókedvezmény), annál inkább megéri kihasználni a biztosítás adta lehetőséget. A befizetett összeg húsz százaléka lehet legfeljebb az igénybe vehető adókedvezmény, maximum 130 ezer forintig.

Címkék:
biztosítás, nyugdij, nyugdíjbiztosítás,