Na ennek nem fognak örülni a magyar nyugdíjasok

Magyar Nemzet2014. május 19. 09:02

2017-ig az idei szinten marad a szociálpolitikai menetdíj-támogatás összege, és a kedvezmények rendszere sem változik - írja a Magyar Nemzet.

A szociálpolitikai menetdíj-támogatásokat a 2014-es szinten befagyasztja a kormány, egészen 2017-ig - derül ki a Brüsszelnek megküldött konvergenciaprogramból. A kormány tavaly 11 milliárd forinttal megemelte a közlekedési szolgáltatóknak fizetett összeget, amely most évi 104 milliárd forint, ám a tervek szerint ez a jövőben nem változik.

Sosem találod ki, mire megy el a magyar nyugdíjasok pénze... KATTINTS!

A Magyar Nemzet emlékeztet arra, hogy jelenleg az utasoknak csak egyötöde fizeti ki a teljes árú jegyet, vagyis négyötödük valamilyen kedvezménnyel utazik.

Exportnyugdíjasok tízezrei élnek a magyar kasszából külföldön - KATTINTS!

A fejlesztési minisztérium munkaanyaga szerint a 65 év felettiek ingyenes utazási kedvezménye csak a csúcsidőn kívül maradna meg, és nekik szóló bérletet kellene venniük, hogy bármikor ingyen utazhassanak. Fónagy János államtitkár ugyanakkor korábban úgy nyilatkozott, hogy a kérdésben a végső döntést a politika hozza meg, illetve elvi jelentősége lehet annak, hogy valamennyit fizetni kelljen a szolgáltatásért.

Elvették a nyugdíját, pedig csak 30 ezerrel tartozott - KATTINTS!

Címkék:
karrier, utazás, nyugdíjas, utazási kedvezmény,