Így fosztják ki a gyanútlan ügyfeleket az OTP nevében: újabban ezzel próbálkoznak, te be ne dőlj ennek

Pénzcentrum2024. április 18. 12:15

Szüntelenül próbálkoznak a csalók - hívta fel ügyfelei figyelmét az OTP. A csalók egy most terjedő e-mailben vírusirtóként beállítva próbálják az ügyfelekkel letöltetni azt a szoftvert, amellyel, ha óvatlanok, hozzáférést biztosíthatnak bankszámlájukhoz. A félrevezető levélben a Magyar Nemzeti Bank és több pénzintézet logója is szerepel, de ettől a levél még nem hiteles - írták.

A csalók újabb levélben a Magyar Nemzeti Bank által javasolt „víruskezelő” program letöltését ajánlják. Információink szerint a bűnözők most elsősorban az androidos eszközökkel rendelkező banki ügyfeleket próbálják így félrevezetni - hívták fel a figyelmet.

"Ha letölti a csalók által ajánlott programot, beírja adatait, akkor lényegében átengedi a bűnözőknek a számlája feletti irányítást. Ne dőljön be a csalók újabb próbálkozásának! A program nem vírusirtó program, nemhogy nem lesz biztonságban a pénze, de ha óvatlan, a bűnözők meg is szerezhetik megtakarításait" - figyelmeztet az OTP.

Az ügyfeleiktől azt kérték, minden esetben legyenek körültekintők, kérésre ne telepítsenek semmilyen szoftvert eszközeikre! A bankok mindent megtesznek a bankszámlák biztonsága érdekében, de ha maga az ügyfél adja meg belépési adatait a bűnözőknek egy alkalmazáson keresztül, akkor a biztonsági rendszerek nem jelentenek megoldást - mutattak rá.

Címkék:
csalás, csaló, bank, biztonság, adatvédelem, pénzintézet, átverés, megtakarítás, otp, csalók, levél, ügyfél, program, adat, otp bank, bankbiztonság, csalások, személyes adatok,