Megnevezte utódját Warren Buffett: ő viheti tovább a legendás üzletember birodalmát

Pénzcentrum2024. február 26. 06:30

Warren Buffett szombaton a Berkshire Hathaway részvényeseihez írt levelében tisztelgett korábbi üzleti partnere és jóbarátja, Charlie Munger előtt, aki tavaly novemberben halt meg. Egyúttal megnevezte utódját is a Berkshire Hathaway-ben Greg Abel személyében - írta meg a CNN

Warren Buffett, a Berkshire Hathaway elnök-vezérigazgatója levelet írt a cég részvényeseinek, melyben tiszteletét fejezte ki Charlie Munger iránt, aki tavaly novemberben, 99 éves korában hunyt el. Buffett a levélben volt üzlettársa szerepét méltatta a Berkshire Hathaway sikerét illetően, a konglomerátum "építészének" nevezte őt. Emellett bejelentette, hogy Greg Abelt nevezi ki utódjának a vállalatban, aki jelenleg a Berkshire nem biztosítási üzletágait vezeti.

Buffett ezzel kapcsolatban megnyugtatta a befektetőit, hogy cége részvényei erős utódlási tervvel rendelkeznek, amely biztosítja őket az átmeneti időszak stabilitásáról.

A Berkshire Hathaway jelentős növekedést mutatott az elmúlt évben: a negyedik negyedévben az operatív eredmény 28%-kal nőtt az előző év azonos időszakához képest, míg a cég éves működési eredménye rekordot döntött. A vállalat nettó nyeresége az 2022 rossz eredménye után drasztikusan javult. A biztosítási üzletág is jelentős profitnövekedést ért el. Emellett a Berkshire Hathaway részvényeket is visszavásárolt, és rekordmennyiségű készpénzzel zárta az évet.

Ezek a lépések spekulációkat is váltottak ki azzal kapcsolatban, hogy Buffett esetleg új felvásárlásokat tervez.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A vállalat továbbra is aktívan kezeli portfólióját: eladta Apple-részvényei egy részét és csökkentette a HP, illetve a Paramount részesedéseit is. Az Apple ugyanakkor továbbra is egy kulcsfontosságú befektetését jelenti a vállalatnak.

Címkék:
vállalkozás, öröklés, warren buffett, részvények, eredménykimutatás, berkshire hathaway,