Ezek most a legmenőbb befektetések itthon: jól jár, aki ebbe rakja a pénzét?

Portfolio2024. február 9. 09:27

A csalások száma jelentősen visszaesett az online rendszer bevezetése óta, a legtöbb ügyfél pedig PMÁP-ban tartja a kincstári megtakarítását.

Nagymértékben visszaesett a csalási kísérletek száma azóta, hogy bevezették az új online platkormokat az Államkijncstárnak - árulta el a Portfolionak adott interjújában Bugár Csaba, a Magyar Államkincstár elnöke. Elmondta még, hogy az ügyfélkapus számlanyitás bevezetése óta több mint a duplájára nőtt azok száma, akik ezt a módszert választják - több mint 70 százalékuk él vele.

Az elnök azt is elárulta, hogy a kincstárnál átlagosan 8,5 millió forintos állománnyal rendelkeznek az ügyfelek, de vannak olyanok, akik több milliárd forintnyi befektetéssel bírnak.Az állampapírok megoszlásáról azt mondta: a prémium állampapírból van a legtöbb.

Az ügyfelek portfóliója egyénenként változik. Én az összes állományunk megoszlását tudom megmondani: a PMÁP teszi ki az állomány közel 57 százalékát, a DKJ közel 11 százalékot, a MÁK (magyar államkötvények) közel 8,5 százalékot, a BMÁP 5,77 százalékot, az EMÁP 6,6 százalékot, a Babakötvények kicsit több, mint 4 százalékot, a MÁP+ pedig 3,27 százalékot

- mondta Bugár Csaba.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

 

Címkék:
számla, államkincstár, online, magyar, számlavezetés, magyar államkincstár, befektetések, pmáp, ügyfelek,