Új módszerrel fosztják ki a magyar időseket: könnyű bedőlni, erre játszanak most a csalók

Pénzcentrum2024. január 11. 09:35

A Kaposvári Járási Ügyészség kétrendbeli, többszörösen minősülő csalás bűntette miatt emelt vádat azzal a házaspárral szemben, akik idős áldozataik hiszékenységét és bizalmát kihasználva több mint tizenhárommillió forint kárt okoztak- írja a 24.hu. 

A vád szerint egy harmincas éveiben járó, büntetett előéletű férfi és felesége, a húszas éveiben járó nő, 2020 októberében beköltöztek egy idős asszony által bérbe adott garzonlakásba. Hamarosan a páros megszerezte az idős asszony bizalmát, aki beszámolt nekik arról, hogy ismerkedett egy másik városban élő, gazdag, ám halálos betegséggel küzdő férfival. A férfi kisebb anyagi támogatásért cserébe ígért neki részesedést a jelentős örökségéből.

Azonban az idős asszony nem sejtette, hogy az általa megismert férfi, valójában egy kitalált személy volt. A férfi neve mögött valójában az egyik vádlott ápolt vele bensőséges viszonyt. Ezen információ nélkül az asszony, néhány hónap alatt kisebb részletekben összesen több mint tízmillió forintot adott át a vádlottaknak. A vádlottak azt ígérték, hogy segítenek eljuttatni a pénzt az állítólagos barátnak. Az átvett pénzt azonban az elkövetők a saját megélhetésükre fordították. A férfi jelenleg börtönbüntetését tölti (egy korábbi börtönbüntetését is tölti), a nő ellen pedig börtönbüntetés kiszabását indítványozták, és mind a kettejükkel szemben közügyektől való eltiltást és vagyonelkobzást kezdeményeztek. 

Felmérést készít a Pénzcentrum!

Címkék:
csalás, bérlakás, átverés, garzon, büntetés, börtön, idős, milliók, szórakozás, idősek, örökség,