Itt az utolsó lehetőség: ma még nem késő tenni a pazarlás ellen, holnap már minden hiába

Pénzcentrum2023. december 21. 10:47

Ma (csütörtök) este bezár a Mikulásgyár, ahol az utolsó napon 21 óráig várják az adományokat a jótékonysági akció szervezői. A hajrában arra kérnek mindenkit, nézzenek körül a hűtőben, a kamrában, van e olyan lejárat közeli élelmiszer otthon, amit nem fogyasztanak el, de a rászorulóknak segítség lehet karácsony előtt.

 A Mikulásgyár Alapítvány közleménye hivatkozik korábbi kutatásokra is, amelyek szerint: Magyarországon évente közel 2 millió tonna élelmiszerhulladék keletkezik, jelentős része a háztartásokban. Az élelmiszerpazarlás egy része elkerülhető lenne, ha mindenki tudatosan átnézné hűtőszekrényét és a felesleges ételeket elvinné valamely karitatív szervezet gyűjtőpontjára.

A szervezők közleménye szerint a jótékonysági  akció eddigi 20 napja alatt, csaknem 1800 óvodás és kisiskolás járt a Mikulásgyárban, Budapesten, a Bakáts téren. Ők szervezetten, oktatási intézményeken keresztül érkeztek a karitatív akció helyszínére, hogy megismerkedhessenek a jótékonyság fogalmával. Emellett, mintegy 800 gimnazista és 40 vállalat munkatársai önkéntesként vettek részt a jótékonysági akcióban.

A Mikulásgyár Alapítvány közleménye kitér arra is, hogy a csomagok szétosztásában több karitatív szervezettel dolgoznak együtt, a legtöbb ajándékot  a Gyermekétkeztetési Alapítvány és ötven kiválasztott település vezetője, családsegítője osztja majd szét közvetlenül a rászorulók között.

Címkék:
karacsony, élelmiszer, megtakarítás, adomány, alapítvány, mikulás, élelmiszerpazarlás, szervezet, élelmiszer-pazarlás,