Súlyos, ami kiderült a januári családi pótlékról, GYES-ről: hosszú hetekig nem kapnak pénzt a családok

Pénzcentrum2023. december 14. 14:00

Korábban érkeznek a januárban esedékes családtámogatási ellátások – adta hírül a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára Facebookon. Azzal viszont érdemes kalkulálni, hogy legközelebb csak februárban utal majd az Államkincstár, így 6 hét telik el a két utalás között.

Hornung Ágnes, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára Facebookon jelentette be, hogy a decemberi családi pótlék, a gyermekgondozást segítő ellátás, azaz a gyes, illetve a gyermeknevelési támogatás (gyet) az elmúlt évekhez hasonlóan idén is még karácsony előtt megérkezik az arra jogosultak számlájára, vagy postai kézbesítés esetén a lakcímére.

A poszt szerint a bankszámlákra december 21-én érkezik meg a támogatás, míg a Magyar Posta 21-től kezdi el kézbesíteni az ellátást azoknak, akik a lakcímükre kérték azt. A családtámogatási ellátások előrehozatala idén több mint 1,1 millió családot érint az államtitkár szerint.

Loading...

Azzal viszont érdemes kalkulálni, hogy legközelebb csak februárban utal majd az Államkincstár, így jóval több idő telik el két kifizetés között a megszokottnál: december 21-ét követően csak 6 héttel később jön újra ellátás, február elején.

Címkék:
család, támogatás, magyarország, gazdaság, magyar, minisztérium, családtámogatás, családtámogatások, támogatások,