Elképesztő drágulás jöhet a magyar bankokban: sokan ráfizethetnek a lustaságra

Pénzcentrum2023. január 31. 21:31

Akár évi több tízezer forintot spórolhat, aki bankszámlacsomagot vált – a jegybank szerint. Mindenkit arra bíztatnak, hogy nézze át az éves elszámolást, amit máig kellett továbbítaniuk a pénzintézeteknek. Az RTL Híradó annak is utánajárt, mi várhat azokra, akik nem váltanak időben.

Bár a készpénzfelvétel havonta kétszer ingyenes 150 ezer forintos összeghatárig és a kártyás tranzakciók is díjtalanok, a számlavezetés egyre többe kerül. A híradónak nyilatkozó Bankmonitor úgy számol, tavasszal 15-20 százalékkal drágulhat a bankolás az infláció miatt. A munkanélkülieknek is járó alapszámla díját viszont legfeljebb havi ezer forintra csökkentené a kormány.

Hiába viszont a drágulás, a bankok versenye az új ügyfelekért állandó. Ez pedig a bankszámlacsomagok piacán is így van, ezért a pénzintézetek igyekeznek elérhető árú új ajánlatokkal a piacon maradni, adott esetben egymás alá is ígérni a kedvező konstrukcióikkal. Ennek köszönhetően a sokezer forintos mellett bizony kvázi ingyenes ajánlatokat sem nehéz már találni.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Címkék:
bankszámla, ingyenes, bankolás, infláció, bankszámlaváltás, rtl, bankmonitor, rtl magyarország,