Meglopták az esztergomi Tippmixkirályt: több százezer forint értékű szelvény tűnt el

Pénzcentrum2023. január 13. 14:59

1 097 060 forintot érő sportfogadási szelvényeket loptak el egy esztergomi férfitól. A tettesek több lottózóban, postán váltották be őket, hogy ne legyen feltűnő a nagy nyeremény.

2020 májusában 897 500 forint értékben vett sportfogadási szelvényeket, amikkel aztán 1 097 060 forintot nyert egy esztergomi panzióban lakó férfi. Az Ügyészség szerint erről az eredményról azonban a panzió egyik másik lakója is értesült, ezért egy esztergom-kertvárosi lakásba csalta a szerencsés nyertest, hogy ott leitassa. Eközben egy másik férfi felkutatta a panziószobát, és ellopta onnan a nyertes szelvényeket.

Az egyik férfi a lopás napjának estéjén megállapította, hogy a szelvények nyertek, ezért azok kiváltásával megbízta a társait. Három elkövető Páty, Perbál, Pilisijászfalu, Leányvár, Zsámbék, Tokod, Pilisjászfalu üzleteiben és postáin váltotta be a szelvényeket azért, hogy ne legyen feltűnő a nagy nyeremény.

Az ügyészség a vádiratban kezdeményezte, hogy az Esztergomi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben két elkövetővel szemben végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetést és pénzbüntetést szabjon ki, valamint a próbaidő tartamára rendelje el a pártfogó felügyeletüket, két további elkövetővel szemben pénzbüntetést szabjon ki. Indítványozta az ügyészség azt is, hogy a bíróság kötelezze az elkövetőket a sértettnek okozott kár megtérítésére.

Címkék:
nyeremény, lopás, szerencsejáték, sportfogadás, bűncselekmény, tippmix, ügyészség, esztergom,