Mostantól nagyon nem mindegy, melyik állampapírt választod: komoly változásokat jelentettek be

Pénzcentrum2022. szeptember 9. 10:31

Az Államadósság Kezelő Központ Zrt. (ÁKK) megújítja az inflációkövető Prémium Magyar Állampapír induló kamatfeltételeit és újra bevezeti a 12 hónapos diszkont kincstárjegy hozamához kötött, változó kamatozású Bónusz Magyar Állampapírt

Az ÁKK közleménye szerint 2022. szeptember 19-től az egyéves Magyar Állampapír és az egyéves Kincstári Takarékjegy kamatát 7 százalékra, a kétéves Kincstári Takarékjegy kamatát pedig 7,5 százalékra emelik. „Az infláció és a kamatlábak emelkedése ellenére a magyar állampapírok továbbra is biztonságos, kamatadó mentes, magas kamatozású és az infláció ellen hosszú távon védelmet nyújtó befektetési lehetőséget kínálnak” – olvasható a közleményben.

Az inflációkövető Prémium Magyar Állampapír (PMÁP) konstrukciója szeptember végére újul meg, beleértve az induló kamatfeltételt is. Emellett újra bevezetik a 12 hónapos diszkont kincstárjegy hozamához kötött, változó kamatozású 3 éves Bónusz Magyar Állampapírt (BMÁP).

Mindkét, kamatadó mentes állampapír 2022. szeptember 29-től vásárolható meg. Gulyás Gergely a csütörtöki kormányinfón már jelezte, hogy egyes állampapírok hozamát megemeli a kormány, és új állampapírt is kibocsátanak, aminek induló kamata eléri a 11 százalékot.

Címlapkép: Magyar Állampapír Facebook

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Mondd el, hogy élsz!

Régóta nem volt olyan magas az infláció Magyarországon, mint 2022. augusztusában: 2021 azonos időszakához képest ugyanis az árak átlagosan több mint 15,6 százalékkal voltak magasabbak. Nincs olyan háztartás Magyarországon, amely ne érezné a saját bőrén a rohanó infláció okozta hatásokat. Mostani kérdőívünkben a magyar háztartások anyagi helyzetéről szeretnénk képet kapni, mennyire viselte meg őket a gyorsuló infláció, az energiaárak emelkedése, és hogy hatnak ezek a megtakarításaikra. Köszönjük, ha segítesz a kitöltéssel.

Címkék:
befektetés, állampapír, infláció, ákk, kincstári takarékjegy, magyar, pmáp, inflációkövető állampapír,