Bankszünnapok jönnek a magyar banknál: 4 napig nem lesz kártyaszolgáltatása az ügyfeleknek

Pénzcentrum2022. június 28. 17:33

Zajlik a Sopron Bank és a MagNet Bank összeolvadása, ami jelentős kellemetlenséget okozhat előbbi ügyfeleinek. A sopronos bankkártyák ugyanis csak szerdáig élnek, a MagNet bankkártyák pedig csak 4-5 nap múlva érkezhet.

Több ezer magyar maradhat működő bankkártya nélkül a következő napokban. ugyanis a Sopron Bankot megvásárolta a MagNet Magyar Közösségi Bank Zrt., és az ügyfelek átadás-átvétel most zalik. A Napi.hu szerint a Soprton Bank korábbi ügyfelei csak június 29-ig tudják használni bankkártyájukat, viszont az új, MagNet bankkártyájuk csak 4-5 nappal később érkezik.

A MagNet a lapnak azt írta, hogy az informatikai átállás során jelentkező szolgáltatás kiesésre a tervezett és hatóságoknak, valamint az ellenőrző szerveknek jogszerűen bejelentett bankszünnapok útján kerül sor.

A tervezett bankszünnap(ok) a bankmigrációs és fúziós történelemben bevett és az átállás lebonyolítása szempontjából szükséges gyakorlat. A bankszünnapokkal kapcsolatosan az érintett ügyfélkör, a vonatkozó jogszabályokban előírt módon és megfelelő időben több csatornán került tájékoztatásra abból a célból is, hogy időben fel tudjon készülni a kieső szolgáltatások időtartamára

- tették hozzá.

Címkék:
bankszámla, bankkártya, bank, bankolás, magnet bank, leállás, átállás, bankszünnap,