Új név a dobogón, megelőzték Gattyán Györgyöt: ők most a leggazdagabb magyarok

Pénzcentrum2022. május 26. 09:02

480 milliárd forintos vagyonával Mészáros Lőrinc vezeti a leggazdagabb magyarok friss listáját. A 100 Leggazdagabb magyar című kiadvány idei ranglistáján Csányi Sándor áll a második helyen 420 milliárddal, a dobogó harmadik fokára pedig először lép fel Felcsuti Zsolt, aki Gattyán Györgyöt szorította vissza a negyedik helyre.

Továbbra is Mészáros Lőrinc a legvagyonosabb magyar ember, tavaly év végén 480 milliárd forintra becsülték vagyonát a lista összeállítói - ez 20 milliárddal több, mint egy évvel korábban. Második helyen Csányi Sándor OTP-vezér áll, akinek 420 milliárdja van, és a részvények gyengélkedése miatt nem is gyarapodott tavaly óta.

A lista harmadik helyéről letaszították Gattyán Györgyöt, aki 320 milliárdos vagyonával csak a negyedik helyre került. Felcsuti Zsolt, a géptartozék gyártó MPF Holding többségi tulajdonosa előzte meg, akinek a becslések szerint 345 milliárdja van.

A bekerülési küszöb 10 éve még 2,3 milliárdos vagyon volt, ma már viszont a top 100-ba 12,7 milliárd forint alatt nem lehet helyet kapni. A listán ebben az évben négy új szereplő jelent meg: a hazai létesítmény fenntartási piacon ismert Kis-Szölgyémi Ferenc, a naperőmű üzletben utazó Lugos Roland, a Masterplast társtulajdonosa, Ács Balázs és az Indotek résztulajdonosa, Hermann Kamilla.

Címkék:
milliárdos, válság, lista, gattyán, milliárdok, milliárdosok, csányi sándor, pandémia, 100 leggazdagabb magyar névsora, csányi sándor vagyona, mészáros lőrinc vagyona,