Dúl a harc a magyar színészlegenda százmilliós hagyatékáért: lánya 23 ezer forintból tengődik

Pénzcentrum2022. február 17. 11:30

Zajlanak a bírósági tárgyalások Bács Ferenc hagyatékának ügyében. A 2019-ben elhunyt színész végakaratában kizárta vér szerinti rokonait az örökségből, minden feleségére hagyott, akivel 2011-ben házasodtak össze. A nehéz körülmények között élő lánya, Bács Kati nem hagyta ezt annyiban, bíróságon támadta meg a végrendeletet, és kéri a köteles részt a színészlegenda 160-180 milliót érő budai lakása után.

2019-ben hunyt el az ország egyik legkedveltebb színésze, Bács Ferenc. A Kossuth- és Jászai Mari-díjas művész nagyon sokat dolgozott azért, hogy tisztességes örökséget hagyjon maga után, a végakaratának tartalmát azonban komolyan befolyásolták a halála előtti évek történései – írta a Bors.

A legendás színész már a hetvenes éveiben járt, amikor egymásba szerettek az egyik rajongójával, Edinával, aki majd negyven évvel volt fiatalabb a hírességnél. A nagy korkülönbség ellenére jól működött a kapcsolatuk, leszámítva, hogy a szerelme és a lánya, Bács Kati egy percig nem jöttek ki jól egymással.

A két nő ellenségeskedésének az lett a vége, hogy Bács Ferenc több mint tíz éven keresztül nem találkozott sem a lányával, sem az unokájával, majd 2011-ben házassági szerződést írt Edinával, így zárva ki vér szerinti rokonait az örökségéből. A színész halála után Bács Kati bírósághoz fordult, hogy egy budapesti, második kerületi, 100 négyzetméteres lakás árából megkapja, ami neki jár, vagyis a köteles részt, de az érdekeit ennyi idő elteltével sem tudta érvényesíteni.

Két és fél éve adtuk be a keresetet, és azóta egyetlen tárgyalás volt, 2022 januárjában, de a bíró hiánypótlást kért mindkét féltől, így március első napjaira halasztotta a tárgyalást

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

– mondta a lap megkeresésére, Bács Kati. Mint elmondta, betegsége miatt nem tud dolgozni, így havi 22 800 forintból él. Az említett Széher úti lakás, amihez két garázs is van, 160-180 millió forint értékkel bír, a felének az egyharmada (két Bács testvér osztozik a köteles részen) jár a színész lányának, vagyis körülbelül 30 millió forint - a pénzt fiának szánná, aki kezdő fogorvosként annyit keres, amiből épphogy kijön az albérlete.

Bács Kati azóta sem beszélt apja feleségével, aki szerint egyébként nem jár neki semmi az örökségből.

Címkék:
öröklés, hagyaték, bíróság, végrendelkezés, színész, végrendelet, örökség,