Őrült pénzeket költöttek SZÉP-kártyáról a magyarok: egyre több helyen fogadják el

Pénzcentrum2022. január 26. 14:32

A kikapcsolódásra vágyó családoknak 2021-ben is egyszerűen felhasználható pénzügyi forrást, a járványban különösen súlyos csapásokat elszenvedett hazai turizmusnak és vendéglátásnak pedig mentőövet jelentett az OTP SZÉP kártya. A kártyatulajdonosok 2021-ben 306 milliárd forintot költöttek, ami 60 százalékkal magasabb az előző évhez képest. A termék növekvő népszerűségét jelzi, hogy az OTP Pénztárszolgáltató adatai szerint az elmúlt évben az új ügyfelek és elfogadóhelyek száma, a feltöltések és költések összege egyaránt dinamikusan emelkedett.

Tavaly csaknem 180 ezerrel gyarapodott az új kártyabirtokosok száma, ami 21 százalékkal meghaladja az előző év 148 ezres bővülését. A munkáltatók közül az év végéig összesen több mint 24 ezren választották az OTP SZÉP kártyát dolgozóik feltöltődésének támogatására. A kártyákra feltöltött összeg megközelítette a 300 milliárd forintot, ami több mint a negyedével múlja felül a 2020-as adatot. Még nagyobb az ugrás a költéseknél.

A kártyatulajdonosok tavaly 64,4 millió tranzakcióban 300 milliárd forintot meghaladó összeget fizettek ki az elfogadóhelyeken, míg a megelőző évben ez nem érte el a 200 milliárdot. Igaz, akkor a járványügyi korlátozások miatt gyakorlatilag lefagyott a turizmus és a vendéglátás, a nyitás azonban alaposan felpörgette a forgalmat, amihez a SZÉP-kártyás költések meghatározó mértékben járultak hozzá. Egyre több vállalkozás ismerte fel a kártya elfogadásával járó előnyöket, az újabb csatlakozó cégekkel tavaly 10 ezerrel nőtt, ezzel 50 ezer fölé emelkedett az elfogadóhelyek száma. Az OTP Pénztárszolgáltató gyorsan és rugalmasan reagált a tavalyi jogszabálymódosításokra, ennek köszönhetően a kártyatulajdonosok és a szerződött partnerek zökkenőmentesen tudták kihasználni a változásokkal járó előnyöket.

A 10 éves múltra visszatekintő SZÉP-kártya indulásakor meghatározott cél volt, hogy a családok pihenésének, feltöltődésének támogatása mellett stabil bevételi forrást biztosítson a hazai turizmus és vendéglátás számára. A 2021-es adatok egyértelműen megerősítették, hogy a konstrukció beváltotta ezeket a reményeket: SZÉP-kártyásaink tavaly szálláshelyre megközelítőleg 73, vendéglátásra csaknem 202, szabadidős tevékenységre pedig több mint 32 milliárd forintot költöttek. Miközben pihentek, kikapcsolódtak, hozzájárultak a turizmus, a gazdaság, az ország életének beindításához

- nyilatkozta Lendvai Mónika, az OTP SZÉP kártya területi vezetője, aki hozzátette, hogy munkaadóként idén is érdemes felajánlani ezt a típusú cafetériát, mert az adózási előnyök mellett nagyban hozzájárul a munkavállalók jóllétéhez, erősítve ezzel a motivációt és a lojalitást.

Címkék:
SZÉP-kártya, turizmus, szép kártya, vendéglátás, otp, kártya, belföldi turizmus, otp bank,