Rengeteg család költötte el a SZÉP Kártyán lévő pénzét: mutatjuk, mire

Pénzcentrum2021. február 6. 20:17

A koronavírus-járvány átformálta a SZÉP Kártya használatot: 2020-ban az előző év azonos időszakához képest közel 20 százalékkal nőtt az egyik legnagyobb kártyakibocsájtó forgalma. A pénzintézet arra számít, hogy 2021-ben is népszerű lesz a fizetőeszköz.

A koronavírus-járvány hatására 2020-ban rendkívül élénk volt a SZÉP Kártya forgalom - közölte a K&H. A tavalyi adatokat vizsgálva 2019-hez képest a fizetőeszközre jóváírt összeg 13 százalékkal, a költések pedig 18 százalékkal emelkedtek. A zsebek eloszlását megnézve a vendéglátás alszámla volt a legkedveltebb, mind a költések, mind a jóváírt összegek tekintetében közel 20 százalékos növekedést tapasztalt a pénzintézet.

A növekedés többek között annak tudható be, hogy emelkedett a házhozszállításos ételrendelés népszerűsége, valamint hogy a nyári hónapokban a külföldi utazási korlátozás hatására rendkívüli módon nőtt a belföldi turizmus. A fizetőeszköz népszerűségének szintén kedvezett a cafeteria szabályozás módosítása, amelynek értelmében a juttatások után a szociális hozzájárulási adót 2020 áprilisától jelenleg 2021. június 30-ig nem kell a munkáltatóknak megfizetni.

Eszköz a turizmus élénkítéséhez

A jelen helyzetben a turizmus vendéglátás szektor számára a túlélést segítheti a SZÉP Kártya, ezért dinamikusan emelkedik az elfogadóhelyek száma. A növekedést mutatja, hogy 2020-ban több mint 4000 elfogadóhely csatlakozott a programhoz, ezzel jelenleg több mint 29 000 elfogadóhelyen lehet a kártyával fizetni. A korlátozás enyhülésével a fizetőeszköznek jelentős szerepe lehet a turizmus élénkítésében, ezért a pénzintézet arra számít, hogy 2021 is hasonlóan kiemelkedő év lesz, és a SZÉP Kártya szolgáltatás népszerűsége mind a kártyabirtokosok, mind az elfogadóhelyek, mind a munkáltatók körében emelkedni fog.

Címkék:
cafetéria, turizmus, járvány, házhozszállítás, szép kártya, vendéglátás, szociális hozzájárulási adó, belföldi turizmus, ételrendelés,