Fiatalok adómentessége: újabb részleteket közölt Novák Katalin

Pénzcentrum2021. január 15. 11:07

A nemzetgazdasági átlagkeresetig lesz érvényes a fiatalok adómentessége - közölte Novák Katalin. A miniszter hamarosan további részleteket is közöl.

Teljes szja-mentességet vezetünk be a 25 év alatti fiataloknál, melynek részleteiről hamarosan itt, a Facebook-oldalamon adok bővebb tájékoztatást - posztolta Novák Katalin Orbán Viktor bejelentését követően. A családügyekért felelős tárca nélküli miniszter posztja szerint a 25 év alattiak adómentessége

a nemzetgazdasági átlagkeresetig lesz érvényes.

A fiatalok átlagkeresete ugyanis jócskán elmarad az országos átlagkeresettől. Ezért az érintettek kisebb része eshet az országos átlagfizetés feletti kategóriába, vagyis a 25 év alatti dolgozók nagy részére érvényes lesz a kormány új kedvezménye még a felső korlát mellett is.

A 2020-as év január-októberi időszakában a teljes munkaidőben alkalmazásban állók nemzetgazdasági szintű átlagos bruttó keresete - a legalább 5 főt foglalkoztató vállalkozásoknál, a költségvetési intézményeknél és a foglalkoztatás szempontjából jelentős nonprofit szervezeteknél - 360 400, közfoglalkoztatottak nélkül számolva 370 500 forintot ért el.

(Címlapkép - MTI/Bruzák Noémi)

Címkék:
szja, megtakarítás, fiatalok, adómentesség, novák katalin,