Megszólalt a kötvényguru: még érdemes kivárni a részvények felvásárlásával

Pénzcentrum/Portfolio2020. március 3. 18:34

Érdemes még kivárni a részvények vásárlásával, hiába estek nagyot múlt héten a piacok a koronavírus-pánik közepette - véli a kötvénykirály, Mohamed El-Erian, aki manapság az Allianz vezető tanácsadójaként tevékenykedik.

Mohamed El-Erian a CNBC-nek nyilatkozva mondta el véleményét a jelenlegi piaci helyzetről. Szerinte a hosszú távú befektetőknek most érdemes kivárni.

Azt gondolom, hogy a fundamentumok még gyorsabban fognak romlani

- nyilatkozta. 

A Pimco egykori vezérigazgatója múlt hónapban, a koronavírus globális terjedését látva óva intette a befektetőket attól, hogy a "mélypontok megvásárlására" törekedjenek. Hozzátette, hogy a mostani helyzet más és nehéz lesz újraindítani a gazdaságot, ami a járvány miatt megakadt.

A hosszú távú befektetőknek még nem tanácsolja a részvények vásárlását, viszont ha valaki rövid távú, taktikus "profi" befektető, akkor sok jó lehetőség adódik most a részvénypiacok múlt heti esése után - mondta el.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A Wall Street akkora esést szenvedett el múlt héten, amire 2008 óta nem volt példa, a Dow, az S&P 500 és a Nasdaq is a korrekciós szakaszba lépett, vagyis a csúcshoz képest már 10 százalék feletti esésnél jártak. A hétfői, hatalmas emelkedéssel sem tudták teljes mértékben ledolgozni a múlt heti mínuszokat az irányadó amerikai indexek.

Címkék:
pénzcentrum.hu, befektetés, megtakarítás, kötvény, részvény, kötvényguru, wall street,