Szabadon engedhetik Bróker Marcsit: karácsonyra már otthon lehet

Népszava2019. december 4. 09:00

Szabadon távozhat az előzetesből Kun-Mediátor Marcsika, már ha december 16-ig nem érkezik a bírósághoz ügyészi indítvány a további fogvatartásra - ha a nő szabadul, akkor más kényszerintézkedést sem alkalmaznak ellene. D. Sándorné a vád szerint több mint 10 milliárd forinttal lépett meg, 767 rendbeli üzletszerűen elkövetett csalás és más bűncselekmények miatt emeltek vádat ellene.

Két héten belül távozhat az előzetesből a Kun-Mediátor Kft. 12 milliárdos csalással vádolt egykori vezetője, D. Sándorné, azaz Bróker Marcsi - tudta meg a Népszava. Mivel december 16-án lejár előzetes letartóztatásban tölthető maximális három év, a nő akár már a karácsonyt már otthon töltheti.

Az ügyet tárgyaló Szolnoki Törvényszék is megerősítette ezt, a bíróság tájékoztatása szerint "nem érkezett ügyészi indítvány arra vonatkozóan, hogy a Szolnoki Törvényszék más kényszerintézkedést bűnügyi felügyeletet rendeljen el" a vádlottal szemben. Ez azt is jelenti, hogy D. Sándornénak se házi őrizettel, se lakhelyelhagyási tilalommal nem kell számolnia a kiengedése után, illetve elektronikus nyomkövető eszközt sem kell viselnie.

A nőt csaknem másfél éves bujkálás után, nemzetközi elfogatóparancs alapján, Belize-ből hozták haza. Bróker Marcsi korábbi elmondása szerint ártatlan, bár elismeri, hogy hibázott, "nem akartam bűnt elkövetni, csupán a napi tevékenységemet végeztem". A vád szerinte torzított adatokon alapul.

A Népszava emlékeztet: a nő ellen 767 rendbeli üzletszerűen elkövetett csalás és más bűncselekmények miatt emeltek vádat. Szerintük az is elképzelhető, hogy a tényleges kárösszeg a vádiratban szereplő 12 milliárdnál is nagyobb, csak sokan nem jelentkeztek károsultként.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 
A sértetteket ért károk között nagy a szórás, volt köztük több száz millió forintos és 100 ezer forint körüli is.

Az eljárás a lap szerint lassan halad, ez azonban nem a bíróság miatt: az eljárás befejezésének időpontja részben tőlük független körülményektől függ. Az ügyészség 234 tanú kihallgatására és további csaknem 500 tanú nyomozás során tett vallomásának felolvasására tett indítványt. Kiderült az is, hogy miközben a Szolnoki Törvényszék eddig 197 tanút idézett be, közülük csak 133-an jelentek meg.

A károsultak egy részét képviselő ügyvéd, Dobrossy István azt mondta, több olyan ügyfele van, akit csak ezekben a hetekben hallgatnak meg, így szerinte a jövő év közepe előtt aligha lesz elsőfokú ítélet az ügyben.

Címkék:
megtakarítás, bíróság, kun mediátor, nemzetközi elfogatóparancs,