Leállás a magyar banknál: a netbank és a telebank sem működik

Pénzcentrum2019. április 15. 11:01

Lehalt az MKB Bank online felhasználói felülete - a NetBANKár és a MobilBANKár egyaránt nehezen elérhető, egyeseknek lassú, másokat nem is enged bejelentkezni. Felhívtuk a telefonos ügyfélszolgálatot, ahol arról tájékoztatnak, hogy a szolgáltatások átmenetileg nem elérhetőek.Friss! Hétfőn este az MKB Bank közölte: "A működés megszokott rendjének visszaállítása folyamatos, időleges lassulások átmenetileg még előfordulhatnak." Az MKB alaprendszere, bankkártya-rendszere, valamint a rögzített átutalások teljesítése a bank szerint problémamentesen működik.

Több olvasónk is panaszkodott arról, hogy az MKB NetBANKár és a MobilBANKár egyaránt nem működik megfelelően. A NetBANKárba nehézkes a belépés - némelyik olvasónkat nem engedi belépni, másoknak folyamatosan betölt. Kipróbáltuk a szerkesztőségben is, mi is hasonló problémákat tapasztaltunk a NetBANKár és a MobilBANKár esetén is. Az alábbi képet egyik olvasónk küldte:

Felhívtuk a telefonos ügyfélszolgálatot is, ahol a következő üzenetet mondta be a gép:

Tisztelt Ügyfelünk! Tájékoztatjuk, hogy TeleBANKár szolgáltatásunk átmenetileg szünetel. Biztosítjuk, hogy minden tőlünk telhetőt elkövetünk rendszereink mielőbbi, teljeskörű használhatósága érdekében. Kérjük, hogy az elektronikus csatornákon beadott tranzakciók státuszát egy későbbi időpontban ellenőrizze. A már beadott tranzakciókat NE ismételje meg!  Az okozott kellemetlenségért türelmét és megértését kérjük! Köszönjük!

Megkerestük a bankot, hogy mikorra várható a probléma megoldása. Az MKB az alábbi választ adta:

Az MKB Bank banki core rendszerétől független alapvető adatforgalom-irányitó rendszer meghibásodása miatt átmeneti lassulás vagy időszakos szolgáltatás kiesés tapasztalható. A hiba felmerülését követően a bank szakértői - a beszállító bevonásával - azonnal megkezdték az okok feltárását. Az érintett adatok feldolgozása megkezdődött, a normál működés helyreállítása folyamatban van.
Címkék:
mobilbank, netbank, bank, megtakarítás, mkb, leállás, informatika, telebank, netbankár, telebankár,