Alapszolgáltatás esett ki a magyar banknál: hónapokig tarthat a leállás

Pénzcentrum2019. április 12. 16:51

A core rendszer cseréje óta elérhetetlen az MKB NetBankárban a betétlekötési opció. Az átállás nyáron kezdődött, a funkció így már hónapok óta nem üzemel. Megkérdeztük a bankot, hogy mikorra várható az átállás befejezése, és mi az alternatívája az online lekötésnek.

Folyamatosan állítják át informatikai alaprendszerüket a bankok, a digitalizáció egyre színvonalasabb online szolgáltatásokat követel. Nem mindig megy azonban zökkenőmentesen az átállás: egyik olvasónk az MKB internetbanki felületére panaszkodott. Elmondása szerint az átállás óta nem lehetséges a betétek lekötése a bank online felületén. Ez azért roppant kellemetlen,

mert az átállás 2018 június-júliusában zajlott le, azaz a bank ügyfeleinek közel 10 hónapja nem elérhető ez az alapszolgáltatás.

Olvasónk felhívta a bank ügyfélszolgálatát, ahol azt javasolták neki, hogy a lekötést végezze el a telefonos ügyfélszolgálaton, vagy személyesen a bankfiókban. A mai tendenciák azonban azt mutatják, hogy a banki szolgáltatások egyre inkább digitalizálódnak, így az, hogy a betéteket már online is le lehet kötni, alapszolgáltatásnak számít.

Megkérdeztük az MKB Bankot, hogy mi az álláspontjuk a kérdésben, és mikorra várható a szolgáltatás átállása. A bank ezt írta válaszában:

Az MKB NetBankár szolgáltatásban új, a korábbinál korszerűbb betétlekötési funkció fejlesztésén dolgozunk, ezért ez a szolgáltatásunk átmenetileg nem elérhető. Erről ügyfeleinket az átállás időpontjában tájékoztattuk. Ügyfeleinknek ebben az átmeneti időszakban sem kell nélkülözniük a kényelmes betétlekötési lehetőséget: TeleBankár szolgáltatásunk segítségével, akár otthonról is adhatnak betétlekötési megbízást munkatársainknak.

Bankot váltanál? Találd meg a legolcsóbb számlát kalkulátorunkban! <<< KATT

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A digitalizáció azonban jelentős kihívások elé állítja a bankokat a pénzintézetek vezetőinek elmondása szerint. Bár a fiókok szerepe átalakulóban van, a személyi hitelezés nagy része a jövőben online felületekre terelődik, az informatikai átállás és a digitalizáció sok banknál még csak folyamatban van, és sok esetben meglehetősen költséges is.

Címkék:
digitalizáció, netbank, spórolás, betét, bank, megtakarítás, mkb, lekötés, lekötött betét, telebank, netbankár, telebankár,