Ez az igazi magyar aranyélet: többen élnek így, mint gondolnád!

Pénzcentrum2018. november 20. 15:04

Ahhoz, hogy valaki a törvény által előírtnál korábban nyugdíjba mehessen, már a húszas, harmincas éveiben el kell kezdenie félretenni havonta valamennyi pénzt. Az Egyesült Államokban nem ritka, hogy valaki akár a keresetének a 40-50 százalékát megtakarítja, Magyarországon viszont ez elég nehezen valósítható meg. Kíváncsiak voltunk, olvasóink havonta mennyi pénzt tesznek félre és mibe fektetik azt. Mutatjuk a válaszokat!

A korai nyugdíj sokak számára csak álom. Az utóbbi időben egyre többet hallani arról, hogy a jövőben - nem csak Magyarországon, hanem világszerte - emelkedni fog a nyugdíjkorhatár. Viszont ha valaki nagyon tudatosan él, nem elképzelhetetlen, hogy a törvényileg előírtnál korábban hagyjon fel a mindennapi robottal.

Az Egyesült Államokban nem ritka, hogy valaki a húszas, harmincas évei elején akár a fizetése 40-50 százalékát félreteszi. Ez Magyarországon nehezen képzelhető el. Ugyanakkor a Pénzcentrum szavazásából kiderül, hogy a olvasóink többsége nagyon tudatosan kezeli a pénzügyeit, és készül a nyugdíjas évekre.

Loading...

A diagramból kiderül, hogy az olvasóink jó része, egészen pontosan 635 válaszadó havonta 100 ezer forintnál több pénzt tesz félre. 323-an válaszolták azt, hogy 50 és 100 ezer forint közötti összeget takarítanak meg havonta. A harmadik legtöbb választ a havi 5-10 ezer forintos megtakarítás kapta, 199 szavazattal, és 170-en jelezték azt, hogy 15-20 ezer forintot takarítanak meg. 169-en jelölték be azt a lehetőséget, hogy havonta 40-50 ezer forintot tesznek félre.

Ebbe fektetik a pénzt a magyarok

Feltettük azt a kérdést is, mégis milyen megtakarítása van olvasóinknak. csak egyetlen választ lehetett jelölni, ugyanakkor bizonyára sokan vannak, akik több lábon állnak és a befektethető pénzüket többféle lehetőség között osztják meg.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Loading...

Ez alapján nagyon népszerű megtakarítási forma az önkéntes nyugdíjpénztár és sokaknak van lakástakarékpénztári megtakarítása is. A NYESZ-t mindössze 31 olvasónk jelölte meg, és 33-an választották az egészségpénztári opciót.

Címkék:
spórolás, befektetési alap, nyesz, tbsz, megtakarítás, állampapír, bankbetét, önkéntes nyugdíjpénztár,