Ezek idén a bombabefektetések: rommá keresheted magad rajtuk

Pénzcentrum/Index.hu2018. március 6. 09:04

Régen nem látott változásoknak van kitéve a globális tőkepiac. Jöhet a kamatemelés és az infláció, az Index ma reggeli cikkében befektetési szakemberek segítségével azt járta körbe, hogy ilyen esetekben mibe érdemes fektetni a pénzünket.

Az eddigi nyugalmi állapotot, tehát, hogy egyszerre volt globális növekedés és alacsony kamatok, felválthatja egy olyan környezet, amelyben magasabbak a kamatok és az infláció. Az Index cikkében Hajdu Egon, a CIB Befektetési Alapkezelő befektetési igazgatója szerint a változásnak a kötvények lesznek a vesztesei, a részvények körében maradhatnak jó befektetési lehetőségek.

Kocsi János, az Amundi Alapkezelő részvény-portfóliómenedzsere is egyetért a részvénypiac előretörésével, de kötvényfronton is lát jó befektetéseket. Ilyenek például az inflációkövető papírok, valamint a magasabb hozamú, visszaváltásig megtartott rövid és közepes futamidejű állami és vállalati kötvények is.

A nem kötvénytípusú papírok közül többek között az ingatlanfejlesztésből, az aranyból vagy a svájci frankból is jó befektetés lehet, a klasszikus részvénypiacon pedig egyebek mellett a pénzügyi papírokat és a vezető technológiai cégek papírjait említi, mint potenciális jó befektetési lehetőségeket.

Címkék:
pénz, befektetés, megtakarítás, infláció,