Három napra leáll az Erste: mikor indulnak újra a rendszerek?

Pénzcentrum2017. január 25. 14:55

Három napra leállnak az Erste rendszerei, ha sürgős ügyünk van, az még előtte érdemes elvégezni. A bankkártyákkal ezalatt is vásárolhatunk és vehetünk fel készpénzt.

Három napra leáll az Erste több elérhető funkciója. Február 4-én, 5-én és 6-án a telefonos ügyfélszolgálatok, a netbank és a mobilbank működése szünetel, sőt, a bankfiókok is zárva tartanak majd - írja a bank ügyfeleinek szerdán küldött levelében.

A pénzügyi megbízások (pl: átutalás) legkésőbb 2017. február 3-án, 20.00 óráig, ezt követően újra 2017. február 7-én, 8.00 órától adhatók.

A fenti időszakra korábban beállított megbízások a bankszünnapot követő első munkanapon, azaz 2017. február 7-én, kedden teljesülnek.

A bankkártya-használatot és telefonos bankkártya-letiltást a fentiek nem érintik. A leállás alatt az ügyfelek zavartalanul tudják használni bankkártyáikat és készpénzt is tudnak felvenni, továbbá a bankkártya letiltása is elérhető lesz (telefonon keresztül). Ez azt jelenti, hogy nem kell betárazni készpénzből, a bankkártyával ekkor is fizethetnek az ügyfelek. Amennyiben ügyet szeretnénk intézni, a bank azt javasolja, hogy egy munkanappal korábban végezzük el (2017. február 3-án, pénteken).

A leállás egyébként vélhetően a Citibank ügyfeleinek átvétele miatt történik, az elektronikus rendszereket ekkor hangolják össze.

Címkék:
netbank, öngondoskodás, megtakarítás, erste,