Hamarosan már mindent ezzel fizethetsz: pénzárcára sem lesz szükség?

Pénzcentrum2016. július 16. 16:02

Egyszerűbbé válik a fizetés a kártyabirtokosok számára a továbbfejlesztett Masterpassnak köszönhetően. Hamarosan a boltokban akár egyetlen érintéssel is fizethetünk a mobiltelefonunk segítségével.

Világszerte több százezer kereskedő fogadja el a Masterpass-t az online vásárlásoknál, vagy az applikáción belüli fizetéseknél. Az új, ma bejelentett szolgáltatással a jövőben a fogyasztók 77 ország több mint ötmillió kereskedőjénél használhatják majd az alkalmazást egyérintéses fizetésre mobiltelefonjuk segítségével. Az érintéses funkció először az Egyesült Államokban lesz elérhető az Android készülékkel rendelkező kártyabirtokosok számára.

A fejlesztésnek köszönhetően:

  • Könnyebb lesz mobillal vonatjegyet venni,
  • Online repülőjegyet foglalni,
  • A boltokban az okostelefonunk odaérintésével fizetni, vagy
  • Az étteremben az asztalnál ülve rendezni a számlát akár úgy, hogy a költségeken többen osztozunk.

Újítás, hogy a felhasználók eldönthetik, hogy melyik banknál vagy kártyakibocsátónál veszik azt igénybe. A szolgáltatással a kártyabirtokosok ugyanazzal az alkalmazással fizethetnek különböző eszközökön és csatornákon keresztül, legyen szó online vásárlásról, applikáción belüli fizetésről (például egy taxis alkalmazás esetében), vagy mostantól akár bolti egyérintéses vásárlásról, ehhez pedig elegendő a saját bankjukkal vagy pénzügyi szolgáltatójukkal kapcsolatba lépniük.

Persze a biztonság is fontos: az alkalmazás tokenes azonosítással egyszerűsíti a vásárlást és egyben teszi biztonságossá azt. A továbbfejlesztett Masterpass Magyarországra várhatóan 2016 végéig érkezik meg.

Címkék:
mastercard, megtakarítás, masterpass, azonosítás,