A takarékosság világa: malacperselytől a nyugdíjig

Pénzcentrum2015. október 21. 16:01

Október utolsó munkanapja (jövő hét péntek) a Takarékossági Világnap. A Pénzcentrum a jövő hetet a takarékosság világának szenteli.

Október utolsó munkanapján ünnepeljük a Takarékosság Világnapját. A dátum az 1924-es milánói nemzetközi pénzügyi konferenciának állít emléket.

Persze mindenkinek mást jelent a takarékosság, a fogalom nem csak országonként, családonként is eltérő. A gyermekkorban malacperselyben gyűjtögetett aprópénztől hosszú út vezet a nyugdíj-előtakarékosságig. Az azonban mindegyik megtakarítási termékről elmondható, hogy érdemes tudatosan, átgondoltan belevágni, tisztában lenni a feltételekkel, a lehetőségekkel - és persze a kockázatokkal is.

A Pénzcentrum ebben segít a jövő héten. Megnézzük, milyen lehetőségeket nyújtanak a bankok a legfiatalabb ügyfeleknek, bemutatjuk, hogyan érdemes takarékosságra nevelni a gyerekeket; szót ejtünk arról, hogyan takarékoskodjunk nyugdíjas éveinkre; beszélünk a hosszú távú megtakarításokról, arról, milyen lehetőségei vannak annak, aki 5-10 éves távlatban gondolkozik. És egy kicsit a jövőbe is tekintünk: megnézzük, mik lehetnek 2016 slágertermékei, hova érdemes tenni a pénzünket jövőre.

És persze arra is keressük majd a választ, hogyan kezdhet el takarékoskodni egy feszes költségvetésből gazdálkodó család: mert a tudatos megtakarítás azzal kezdődik, hogy tisztában vagyunk anyagi helyzetünkkel, pénzügyi lehetőségeinkkel - és akár apránként, kis összegeket félretéve indulunk el az úton.

Címkék:
pénz, spórolás, megtakarítás, takarékosság, takarékossági világnap,