Quaestor-botrány: a Beva lezárja a kártalanítást

Portfolio2015. október 16. 13:01

A törvénynek megfelelően több mint 31 ezer Quaestor ügyfél megkapta a részére járó kártalanítást. A jogosultak több mint 98 százaléka hozzájuthat az őt megillető összeghez - írja a Beva legfrissebb közleményében.

A Befektető-védelmi Alap (Beva) október 15-ig a Quaestor kötvényekre vonatkozó kártalanítási eljárásban igényt benyújtók 98 százalékának, 31.078 ügyfélnek utalta el a hiányzó kötvények után járó kártalanítást a kifizetésben közreműködő OTP Banknak. A kifizetések együttes összege így 86,1 milliárd forint. A kártalanítást igénylők közül alig 300 esetben van még folyamatban ügyintézés, az esetleges hiánypótlások, adategyeztetések, hagyatéki ügyek miatt.

A Beva adatai szerint október 12-ig több mint 29 ezer Quaestor károsult már közel 81 milliárd forint kártalanítást felvett. A kártalanítás kifizetésével a károsultak követelése a kártalanítás mértékéig száll át a Bevára.

A Beva általi, maximum 6.004.200 forintig terjedő kártalanítás iránti kérelmeket a tőkepiaci törvény előírása alapján még 2016. május 5-ig be lehet nyújtani a Bevához.

 

Címkék:
megtakarítás, kötvény, kártalanítás, quaestor, quaestor botrány,