Ide tedd a pénzed, ha nem akarod, hogy elmarcsikázzák

Pénzcentrum2015. szeptember 16. 16:30

Bankbetét, ilyen alacsony kamatkörnyezetben? Marcsika? Na ne! Akkor mégis hova tegyem most a pénzem? A Pénzcentrum mutatja a lehetőségeket.

Felmérések is igazolják, hogy sok magyar családnál még mindig a párnaciha vagy a befőttesüveg, tehát a készpénz az első számú megtakarítási eszköz. Pedig van ennél jobb megoldás is: az egyszerűbb bankbetétektől, a lakástakarékon és TBSZ-en át a magasabb hozamot kínáló befektetési termékekig igen széles a paletta.

Sokan persze ódzkodnak a bonyolultabb termékektől, pedig ma már nemcsak a legegyszerűbb banki megtakarítási konstrukciókat, hanem akár az állampapírokat, kötvényeket vagy befektetési alapokat is sokkal könnyebb megvásárolni és nem utolsó sorban kezelni. Olykor ehhez már ki sem kell mozdulnunk otthonról, a karosszékből ülve is pillanatok alatt átcsoportosíthatjuk, újra kötetjük, vagy akár fel is törhetjük ily módon félre tett pénzünket.

Az persze élethelyzetenként változó, és természetesen számos tényezőtől függ, hogy melyik megtakarítási termék a legjobb választás. A konkrét megtakarítási lehetőség kiválasztásához elengedhetetlen például tisztában lennünk pénzügyi helyzetünkkel, befektetési szokásainkkal, kockázatviselési hajlandóságunkkal, illetve megtakarításunk konkrét céljaival is.

Éppen ezért a Pénzcentrum a jövő héten a megtakarításokra fókuszál: foglalkozunk majd azzal, hogyan érdemes ma megtakarításainkhoz pénzügyi szolgáltatót választani. Megmutatjuk, milyen lehetősége van a megtakarítóknak a jelenlegi alacsony kamatkörnyezetben a brókerbotrányok után. A konkrét termékeknél kitérünk majd az állampapírokra, a befektetési alapokra és egyéb kiemelt hozammal kecsegtető, de biztonságosnak tekinthető megtakarítási termékekre is.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Kérdésed van a különböző megtakarítási formákkal kapcsolatban? Kíváncsi vagy, mibe fektesd a nehezen összespórolt pénzed? Írd meg a penzcentrum@penzcentrum.hu e-mail címre. Tematikus hetünk utolsó cikkében a TakarékBank szakértői válaszolnak a legérdekesebb olvasói levelekre.

Loading...

Címkék:
öngondoskodás, spórolás, megtakarítás, takarékbank,