Nagy banki leállások jönnek! Tízezreket érint

Pénzcentrum2015. július 7. 11:01

Több banknál is leállásra kell készülni a következő hetekben. Bankszünnap, nyári rendszerfrissítések, karbantartások: érdemes figyelni a pénzintézetek honlapjait, elolvasni a tájékoztató e-maileket.

Egy hónap múlva nyitva lesznek

A legfontosabb, hogy

augusztus 21-e (péntek) pihenőnap, ezt augusztus 8-án, szombaton dolgozzuk be:

a Pénzcentrum információi szerint a legtöbb bankfiók - legalább délig - nyitva tart ezen a napon.

Nagy rendszerleállás az Ersténél

Több tízezer ügyfelet érint az Erste Bank jövő hétre tervezett leállása.

A bankcsoport eelektronikus rendszerein tervezett és ütemezett karbantartást végeznek

július 17. (péntek) 19:00 és július 20. (hétfő) 08:00 között.

A szombaton is nyitva tartó Erste-fiókok zárva lesznek.

A netbank működése ez idő alatt szünetel, a call center, valamint SMS szolgáltatások pedig korlátozottan lesznek elérhetőek. Az Erste Bank a Pénzcentrumot arról tájékoztatta, hogy a leállás nem fogja befolyásolni az ATM és POS bankkártya tranzakcióikat (azaz a kártyás vásárlást) sem idegen, sem saját kártya esetében - tehát használhatjuk az ATM-eket, és azokban a boltokban is használhatjuk a kártyánkat, ahol Erste-terminál üzemel.

Mivel ez egy hétvégi időszak, az a legfontosabb, hogy működni fog a fizetés és vásárlás bankkártyával és a készpénzfelvétel, egyenleglekérdezés ATM-en keresztül. Továbbá a maximális biztonság érdekében természetesen elérhető lesz a bankkártya-letiltás Erste TeleBankon és ERSTEBUSINESS24-en keresztül.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Azt tanácsolják, hogy az ügyfelek az egyéb pénzügyi tranzakciókat időzítsék a korlátozás előtti vagy utáni napok valamelyikére.

A karbantartás időpontját az ügyfelek bankolási szokásai alapján és a kényelmi tényezők figyelembevételével határozták meg, ezért arra számítanak, hogy a szolgáltatás korlátozása csekély számú ügyfelet érint majd.

Az AXA-ügyfeleknek kétszer is figyelni kell

Az AXA Bank

július 25 (szombat) 0:30 óra és július 26 (vasárnap) 24:00 óra közötti időszakban és augusztus 8 (szombat) 14:00 óra és augusztus 9 (vasárnap) 14:00 között is frissíti rendszereit.

A karbantartás ideje alatt az alábbi szolgáltatásaikban lesznek átmeneti kiesések:

  • iBanq2
  • MobilosOKÉ
  • Online bankszámlanyitás
  • SMS szolgáltatás (bankkártya SMS, egyenleg SMS)
  • Telefonos Ügyfélszolgálatunk automata szolgáltatásai (egyenleglekérdező, bankkártya PIN-kód választás és aktiválás)
  • Fizetési megbízások, bankkártya aktiválási és limitmódosítási megbízások, lekötött betéttel kapcsolatos megbízások befogadása és ezen szolgáltatásokkal kapcsolatos információnyújtás.

A bankkártyás fizetésre és készpénzfelvételre nem lesz hatással a karbantartás. Telefonos ügyfélszolgálatuk bankkártya letiltási szolgáltatása ezen időszak alatt is zavartalanul elérhető lesz - tájékoztat honlapján a pénzintézet.

Címkék:
bankkártya, bank, megtakarítás, nyár, axa bank, leállás,