Nyugdíj, lakás, váratlan kiadás: megéri takarékoskodni!

Pénzcentrum2014. október 22. 16:04

A jövőre nézve mindenkinek más igényei és tervei vannak: van, akinek az első lakás megvásárlása, vagy a gyerekek jövőjének biztosítása a fontos, mások arra tesznek félre, hogy felkészülhessenek a váratlan kiadásokra és legyen elég megtakarításuk nyugdíjas korukra.

Az gyakorlatilag nem kérdés, hogy szükség van öngondoskodásra: mindenkinek vannak céljai, amire érdemes félretennie. Mi magyarok is sok olyan célt tudunk felsorolni, amire érdemes takarékoskodnunk: a lakásfelújítástól gyermekeink oktatásán át egészen az időskori megélhetésig.

Természetesen sok kérdést felmerül akkor, amikor a megtakarításokról beszélünk: sokak számára lehetetlennek tűnik, hogy bevételeik és kiadásaik, szoros családi költségvetésük mellett félretegyenek. Mások azt nem tudják, hogy induljanak el a hosszú távú megtakarítás útján.

És persze az is kérdéses, mi lehet a megfelelő pénzügyi termék, azaz mibe érdemes tenni a pénzünket ahhoz, hogy akár generációkon átívelő megtakarítást érjünk el.

A következő héten ebben segít olvasóinak a Pénzcentrum. Bemutatjuk, milyen a magyar családok megtakarítási hajlandósága, mennyit és hogyan tesznek félre, beszélünk a biztosításokkal egybekötött megtakarítási termékekről, mutatjuk az újdonságokat, és foglalkozunk azzal is, hogyan tudnak úgy félretenni a családok, hogy azzal gyerekeik jövőjét is biztosítsák.

Címkék:
biztosítás, öngondoskodás, megtakarítás,