Ebbe is teheted a pénzed, ha kevés a betéti kamat

Pénzcentrum2014. október 1. 10:01

A bankbetétek korszaka lejárt - mondják a hazai brókerek, akik egyre több lakossági megbízást kapnak, hogy biztonságos lekötés mellett reálhozamot termeljenek - írja a Napi Gazdaság.

Érzékelhetően áramlik be a pénz az értékpapírszámlákra - mondja Nyári Zsolt, a KBC Equitas vezető üzletkötője. Ennek forrása nem a kispárna; az ügyfelek jellemzően bankbetétekből hozzák el a pénzüket, hiszen ott most rendkívül kedvezőtlenek a kondíciók. A pénzpiaci és ingatlanalapoktól kezdve a vegyes alapokon át az abszolút hozamúakig mindenféle termék kelendő, sőt most elég sokan keresnek részvénybefektetéseket is.

A pénzpiaci alapok valóban jó aleternatívát nyújthatnak a bankbetétek mellett vagy helyett, azonban több tényezőt is érdemes figyelembe venni, amikor befektetési alapba tesszük a pénzünket. Míg a betét esetén pontosan tudjuk, hogy mennyi pénzt fogunk visszakapni a futamidő végén, addig az alapok esetén a korábbi hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeni befektetésünkre. Erről részletesebben korábbi cikkünkben olvashatsz.

 

Címkék:
betét, befektetési alap, bankbetét, kbc bank,