Mikor kapják meg a pénzüket a becsődölt takarék betétesei?

Pénzcentrum2014. július 8. 21:54

Olyan súlyos szabálytalanságok miatt csődölt be az Orgovány és Vidéke Takarékszövetkezet, hogy az személyes felelősségre vonást is maga után vonhat - mondta Németh Lászlóné a kormány.hu-nak adott interjúban. A biztosított betéteket augusztus elejéig kaphatják meg a betétesek. Az Államkincstár ezzel párhuzamosan közölte: a nyugdíjakat postán kapják a takaréknál számlát vezető ügyfelek.

A takarékok integrációjából való kizárást és a működési engedély visszavonását megelőző vizsgálatok során olyan súlyos szabálytalanságokra derült fény az Orgovány és Vidéke Takarékszövetkezetnél, amelyek a személyes felelősségre vonás szükségességét is felvethetik - nyilatkozta Németh Lászlóné.

Az ügyfeleit és a felügyeletet egyaránt megtévesztő társaság betéteseinek kártalanítása augusztus elején megtörténhet a 31 millió forintot (100 ezer eurót) meg nem haladó megtakarítások esetében. A kormány bízik abban, hogy a tulajdonosok nem húzzák az időt, és nem hátráltatják a kártalanítási folyamatot - tette hozzá.

A nyugdíjakat postán küldik

A Magyar Államkincstár közleményben értesítette az Orgovány és Vidéke Takarékszövetkezetnél számlát vezető nyugdíjasokat, hogy járandóságukat ebben a hónapban postai úton - a Nyugdíjfolyósító Igazgatóságnál bejelentett lakcímükre - kapják kézhez. A Nyugdíjfolyósító Igazgatóság arról tájékoztatta a Kincstárat, hogy várhatóan 2014. július 10-én indítja az utalást, így legkésőbb a jövő hét első felében megérkeznek a nyugdíjak az érintett jogosultak részére.

Címkék:
hitel, öngondoskodás, takarékszövetkezet,