Itt az MKB nagy bejelentése: kipucolják az összes számlacsomagot

Nagy Bálint2014. június 24. 09:07

A tegnapi napon felfüggesztette legtöbb jelenlegi lakossági számlacsomagjának értékesítését; továbbá a tranzakciós díjakra hivatkozva szeptember elsejével megemeli a lakossági számlavezetéshez kapcsolódó standard kondícióit az MKB Bank - értesült a Pénzcentrum.hu. A meglévő ügyfeleket új szolgáltatáscsomagok felé terelik.

A Pénzcentrum.hu értesülései szerint az MKB Bank 2014. június 23-ától felfüggesztette szinte az összes (Kivételes Folyószámla, Exkluzív szolgáltatáscsomag, Student szolgáltatáscsomag, Karrier szolgáltatáscsomag, Elektronikus Szolgáltatáscsomag, Nyugdíjas szolgáltatáscsomag, Napi bankkapcsolat Szolgáltatáscsomag, Campus szolgáltatáscsomag, a Professzori Klub Szolgáltatáscsomag, a Kiválóságok Klubja Szolgáltatáscsomag) szolgáltatáscsomagjának és két betéti kártyájának (Master Card Unembossed Student, és a MasterCard Unembossed Student PayPass) értékesítését.

A fenti szolgáltatáscsomagok értékesítésének felfüggesztésével párhuzamosan, szeptember elsejével megemeli a lakossági számlavezetéshez kapcsolódó standard kondícióit is a pénzintézet. A lépés hátterében a tranzakciós illeték bevezetése áll. Az ügyfeleket a napokban értesítik a változásokról.

A számlacsomagok értékesítésének felfüggesztésével és a standard díjak emelésével párhuzamosan szeptember elsejével új szolgáltatáscsomagokat vezet be a pénzintézet. A tervek szerint az új konstrukciók árazása jobban figyelembe veszi majd az ügyfelek tranzakciós szokásait. A pénzintézet állítása szerint a megfelelően kiválasztott konstrukciókkal az ügyfelek akár 30-50 százalékot is megtakaríthatnak a standard díjakhoz képest.

A rendelkezésre álló információk és a bank által lapunk számára személyesen átadott  ügyféltájékoztató (melyet csak a következő napokban vehetnek kézbe az ügyfelek) alapján úgy tűnik, hogy a mostani lépéssel a régi ügyfeleket kívánják az új számlacsomagok felé terelni. Arról egyelőre nincs hír, hogy a régi számlacsomagokat megszüntetik-e; más pénzintézeteknél azonban láthattunk már erre precedenst.

KATTINTS! A konstrukciók összehasonlításához használd a BankRáció.hu számlacsomag kalkulátorát

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Az új csomagok figyelembe veszik majd a jövedelemáramlást. E szerint az ügyfelek négy jövedelemsáv (75 ezer forint alatt; 75 ezer és 150 ezer forint között; 150 ezer és 300 ezer között; és 300 ezer forint felett) alapján választhatnak fix havidíjért cserébe a szolgáltatások közül. A díjstruktúra minden esetben egy fix és egy változó részből áll; minél magasabb a havonta a bankhoz érkező jóváírás, annál több kedvezményt vehetnek kedvezményesen igénybe az ügyfelek. A kedvezménnyel igénybe vett szolgáltatáson felüli tranzakciókat pedig a megemelt standard díjnál kedvezőbb áron vehetik majd igénybe az új szolgáltatáscsomagot választó ügyfelek.

 

Címkék:
bankszámla, öngondoskodás, bankolás, számlacsomag,