Már bankoknál is vehetünk hosszú futamidejű lakossági kötvényt

Világgazdaság2014. május 30. 09:28

A bankokat is bevonja az állam a hosszabb távú lakossági állampapírok értékesítésébe. A forgalmazás hétfőn indul, a technikai lebonyolítás megkönnyítése érdekében az államadósság-kezelő új sorozatokat bocsát ki az inflációt követő és a diszkontkincstárjegyek kamatához igazodó bónuszú kötvényekből - írja a Világgazdaság.

A jövő héttől hat banknál is lehet majd kapni az elmúlt hetek egyik legnagyobb slágerének számító állampapírját, a Bónusz Magyar Államkötvényt (BMÁK), öt hitelintézet pedig az inflációt követő kamatozású lakossági állampapírt, a Prémium Magyar Államkötvényt (PMÁK) is forgalmazza majd. Az értékesítésbe bevont bankok az Erste, az MKB, az OTP, a Raiffeisen és a TakarékBank, illetve az UniCredit, amely csak a BMÁK-ot forgalmazza egyelőre.

Annak érdekében, hogy a forgalmazásban történt változást egyszerűbbé tegye, az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) új sorozatot bocsátott ki a jelenleg forgalmazott négy lakossági államkötvényből. Az eddigi sorozatokat ma lezárja, az újak hétfőtől indulnak majd a korábbi sorozatokkal megegyező paraméterekkel, vagyis ugyanazok maradnak a lejáratok, a kamatfizetési időpontok és a meghirdetett kamatok is.

Címkék:
államkötvény, állampapír, kötvény,