Visszafizetik a bankok a jogosulatlan díjakat

Pénzcentrum2014. március 17. 09:01

A bankok teljesítik a Magyar Nemzeti Bank (MNB) által kiosztott kötelezettségeiket, és kifizetik a bírságot, illetve visszafizetik a jogosulatlanul elvont díjakat és költségeket. Ennek ellenére várható, hogy több pénzintézet is élni fog 30 napon belül a jogorvoslat lehetőségével.

Határidőre visszafizetik az ügyfeleknek az MNB határozatában szereplő, jogsértőnek minősített díjakat a bankok. Bár a Magyar Bankszövetség több tagja is jelezte korábban, hogy megalapozatlannak tartja a büntetést és várhatóan bírósághoz is fordul, ez nem halasztó hatályú - írja a Napi Gazdaság.

Mikor, hogyan és mennyi pénzt kapok vissza a bankomtól?

Az Erste Bank a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján közleményben jelentette be, hogy az ügyfeleknek április 30-ig fizet. Az MKB Bank - mint minden hasonló esetben - jogkövető magatartást tanúsít. "Meggyőződésünk, hogy törvényesen jártunk el, de végrehajtjuk a felügyeleti döntést" - közölte az MTI kérdésére a hitelintézet. A Budapest Bank azt közölte, hogy tudomásul veszi az MNB határozatát, és annak megfelelve 30 napon belül a bírságot befizeti, illetve az MNB által kifogásolt díjakat visszafizeti az érintett ügyfeleknek.

Címkék:
mnb, bankszámla, bírság, pszáf, bankszövetség,