Még egy napjuk van a kismamáknak, hogy kihasználják az állami támogatást

Pénzcentrum2013. december 30. 15:32

Már csak egy napjuk van a szülőknek, ha az idei 6 000 forintos állami támogatást is meg akarják kapni. Ehhez csak 60 ezer forintért kell vásárolniuk a december eleje óta kapható új Babakötvényből.


Éves infláció felett 3 százalékkal magasabb kamatot fizet a december elejétől megvásárolható megújult Babakötvény. Ezzel a kiemelkedő kamattal biztos alapot adhat a gyereknek 18 éves korára.

Az új Babakötvényt minden 2014. január 31. napjáig született gyerek részére köthetünk, a tőkéhez és a kamatokhoz a kedvezményezett a 18. születésnapja után férhet hozzá. A már megszületett csemeték esetén csak annyi a kitétel, hogy 3 évig mindenképp a kincstárnál kell tartani a pénzünk.

Az újszülötteknek jár egy kezdő 42 500 forintos állami támogatás, amin felül maximum évi 6 ezer forint erejéig a további befizetések 10 százalékát is jóváírják a számlán. Az állami támogatások maximalizálásához tehát 60 ezer forintot kell a számlára utalni. Ha a 2013-as támogatást is igénybe szeretnénk venni, akkor még ma vagy holnap el kell intézni a vásárlást.


Ha csak a kezdeti 42 500 forintot hagyjuk a Start-számlán és nem fizetünk be többet, akkor is 5 százalékos hozamot feltételezve 19 év után több mint 100 ezer forintra számíthatunk. De a lényeg az, hogy mindenképp az infláció fölötti hozamra számíthatunk. Tehát, amit ma megvehetnénk, azt gyerek is megtudja majd 2032-ben!

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

 

Címkék:
öngondoskodás, babakötvény,