Botrány: 17 évig vette fel halott anyja nyugdíját

Pénzcentrum2012. október 3. 16:06

Közel nyolc millió forintot vett fel jogosulatlanul elhunyt édesanyja után egy 59 éves tatai férfi, akit jelentős kárt okozó csalással gyanúsít a Tatai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya.

A Nyugdíjfolyósító Igazgatóság 2011. július 22-én tett feljelentés a Tatai Rendőrkapitányságon, miután észlelték, hogy a gyanúsított 1994. február 6-án elhunyt édesanyja után, annak elhalálozását nem jelentve, 17 éven át jogosulatlanul vette fel nyugdíját.

A férfi akkor vesztette el munkáját és két gyermekről kellett gondoskodnia. Mivel a nyugdíjat minden hónapban kivitte a postás, kapott a lehetőségen és felvette a pénzt annak ellenére, hogy tudta, nem volna szabad. Azt tervezte, ha anyagilag egyenesbe jön, bejelenti a szülő halálát és visszafizeti az addig felvett összeget. De teltek az évek és nem lett jobb a helyzet.

2011. júliusában azonban a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság megtudta, hogy a nyugdíjra jogosult elhunyt és leállította a nyugdíj folyósítását, majd belső vizsgálatot indított. Így derült ki a 17 évig tartó csalás és az ez által okozott közel nyolc millió forintos kár.

Az 59 éves férfival szemben indított büntetőeljárást a Tatai Rendőrkapitányság lezárta és azt vádemelési javaslattal küldte meg az Ügyészségnek.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

 

Címkék: