Filléres ajánlatok a magyar bankoktól: kispénzűek is elkezdhetik

Pénzcentrum2012. szeptember 9. 08:02

A legolcsóbb bankszámlát keressük továbbra is. A 150 ezer forintos jóváírással rendelkező ügyfelek után megnéztük mennyivel kerül többe a "bankolás" a kispénzűeknek. A 10 legnagyobb bank ajánlatait hasonlítottuk össze egy 90 ezer forintos nettó jövedelmű ügyfél esetében.

A fizetés mindenképp a számlánkra érkezik, ezt elkerülni nem lehet. De ha már szükségünk van folyószámlára érdemes a legolcsóbbat választani, ez különösen igaz azokra a kiskeresetűekre, akik legszívesebben a hátuk közepére sem kívánnák a bankkártyás vásárlást. Különben is, se a Postán nem érdemes, se a kisboltban nem lehet paypassal fizetni.

(A postán egyébként is érdemes a pénztárcában hagyni bankkártyánkat, hiszen itt minden tranzakció pénzfelvételnek minősül. Egy idegen ATM-es készpénz felvét viszont nem olcsó mulatság a legtöbb számlacsomag esetén).

Az átlag magyar még mindig csak annyit tud tenni, hogy egyben kiveszi a fizetését és szépen sárgacsekken befizeti. Nekik kerestük meg a legjobb számlacsomagot.

Az alábbi díjak 90 ezer forintos jövedelem jóváírás esetén érvényesek.

 


Több különbség is van a nagyobb jövedelemmel rendelkező háztartások bankolásához képest. A kevés tranzakciószám miatt a magas alapdíjú sms értesítések nagyban megdrágítják a bankolást. Ha a biztonságnak ezt a formáját választjuk, akkor azok a csomagok lesznek a legjobbak, ahol nincs vagy minimális az alapdíja ennek a szolgáltatásnak. Mivel a folyószámlán tartott pénz sem olyan meghatározó az ez után járó hozam sem lényeges a választás szempontjából.

Összesítésünkben sms értesítés nélkül és 4 darab értesítéssel is kiszámoltuk a teljes havi költséget. Feltételezésünk szerint idegen ATM használatára nem költ az, aki a számlacsomagja költségeit a minimális szinten akarja tartani, így ezzel most nem számoltunk. Érdemes az első éves akciók utáni költségeket is figyelembe venni a bankválasztáskor, hiszen kevesen válatnak minden évben bankot.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 


A legolcsóbb számlacsomagot a Raiffeisen kínálja az ügyfeleinek, kicsivel több mint száz forinttal drágább a Budapest Bank ajánlata.

>> Többet keresel mint 90 ezer forint? >>

Címkék: