Eisenstadtba járnak a magyarok számlát nyitni

Világgazdaság2012. január 6. 10:04

Rengetegen keresik fel az egyik osztrák bank eisenstadti fiókját. A Világgazdaság helyszíni riportja szerint a legtöbben csak pár ezer eurót szeretnének elhelyezni - a kamat nem, csak a biztonság érdekli őket. A Portfolio.hu cikke szerint ugyanakkor alaptalanok azok az esetleges félelmek, melyek egy nagyobb mértékű lakossági betétkivonással kapcsolatosak.

Az ausztriai Bank Burgenland egyik eisenstadti (Kismarton) fiókjának alkalmazottja szerint az elmúlt időszakban egymásnak adták a kilincset honfitársaink: "A fordulat valamikor 2011 tavaszán következett be, azóta érezhetően megnőtt azon magyarok száma, akik nálunk szeretnék elhelyezni a pénzünket. Voltak, akik Budapestről érkeztek."

KATTINTS! "Alaptalanok a félelmek, korlátlanul ki tudnák fizetni a betéteseket"

Bár a fióknak már december közepén is meg kellett küzdenie egy nagyobb "magyar hullámmal", a helyzet e hét elejére éleződött ki igazán. "Hétfő óta valóságos áradattal kell szembenéznünk Magyarországról. Nagyon sokan telefonon érdeklődnek, az e-mailek megválaszolását pedig nem bírjuk erővel" - magyarázta a fiók munkatársa, hozzátéve, hogy a ma délutáni ülésük témája éppen az lesz, hogyan kezeljék a számukra is váratlan helyzetet.

 

Címkék: