Sokan lépnek be az önkéntes pénztárakba

Pénzcentrum2011. július 26. 09:32

Jelentősen megnőtt az önkéntes nyugdíjpénztárakba belépő új tagok száma a magán-nyugdíjpénztári rendszer átalakítása alatt. Igaz, emelkedett a kilépők száma is - derül ki a Napi Gazdaság körképéből.

A magán-nyugdíjpénztári átalakítások ideje alatt mintegy kétszeresére nőtt az OTP Önkéntes Nyugdíjpénztárba (önyp) belépő új tagok száma. 2010 első hónapjában 380-an csatlakoztak a kasszához, ám 2011 azonos időszakában ez a szám megközelítette a 900 főt.

Az MKB-nál az új belépők száma már az első három hónap során megközelítette a tavalyi teljes évét. Az Aranykor önyp-be az első három hónapban 66 százalékkal többen léptek be, mint 2010-ben. Az ING önkéntes kasszája is jelentős növekedést ért el, a pénztár taglétszáma 2837 fővel nőtt. A növekedés pedig azóta sem állt le: a második negyedév első két hónapjában további 2560 fős volt a gyarapodás. A taglétszám és a vagyon az Aegon tájékoztatása szerint is valamelyest dinamikusabban növekszik az előző évekhez képest, a bővülés a kisebb piaci szereplőknél is érzékelhető.

Több pénztárnál ugyanakkor az is tapasztalható, hogy a belépések növekvő száma ellenére is csökkent, mert emelkedett a kilépők száma. 

 

Címkék: