54 ezer elit ügyfél a bankoknál

Világgazdaság2011. július 6. 09:32

A vagyonos emberek száma több mint negyedével nőtt, legalábbis a privát banking szolgáltatásokban résztvevők számát tekintve. Az ilyen formában kezelt vagyon értéke is 10 százalék fölötti mértékben nőtt az elmúlt egy évben. Egyre több bank szán több időt és energiát a kiemelten fontos, megtakarítani képes ügyfelek igényeinek kezelésére- írja a Világgazdaság.

Több mint tizedével nőtt tavaly a privátbanki ügyfelek kezelt vagyona Magyarországon, ám a számuk ennél jóval gyorsabban gyarapodott. A szolgáltatók az értékesítés helyett a vagyonos kliensek igényeit tartják inkább szem előtt.

A magyar privátbanki szolgáltatók által kezelt ügyfélvagyon több mint 11 százalékkal, 2486 milliárd forintra nőtt 2010-ben, amely, bár elmarad az egy évvel korábbi ütemtől, mindenképpen figyelemre méltó teljesítmény - derül ki a BloChamps Capital Pénzügyi Tanácsadó Kft. által közzétett adatokból.

A képet ugyanakkor árnyalja, hogy a szolgáltatók által nyilvántartott ügyfelek száma csaknem negyedével, 54 ezer fölé emelkedett: vagyis az ügyfélszám jóval gyorsabban nőtt a kezelt vagyonnál. A tanácsadók száma viszont változatlanul visszafogott ütemben emelkedik a hazai piacon: az adatokat szolgáltató szereplőknél 509-en dolgoztak 2010 végén, amely alig 8 százalékkal több az egy évvel korábbinál.

 

Címkék: